1. Γενικά

ΣΧΟΛΗ

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

ΤΜΗΜΑ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Προπτυχιακό

ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

BA606

ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

6

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Διαλέξεις 0
Εργαστήριο / Εργ. Ασκήσεις 0
Ασκήσεις (Πράξης κ.λ.π.) 0

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ

0
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
IΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (URL)

https://

2. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Το πρόγραμμα της Πρακτικής Άσκησης για τους φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επικεντρώνεται στην εφαρμογή πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αποτελεσματική και ποιοτική εκπαίδευση των φοιτητών στην πρακτική άσκηση. Τονίζει την ανάγκη για προετοιμασία των φοιτητών, επιτρέποντας τους να εφαρμόσουν με αποτελεσματικό τρόπο τις γνώσεις τους από τις σπουδές τους σε πρακτικό επίπεδο και να ενσωματωθούν σε περιβάλλοντα εργασίας που σχετίζονται με το αντικείμενο των σπουδών τους. Οι δραστηριότητες στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης επιδιώκουν να ενισχύσουν τις γνώσεις των φοιτητών, προωθώντας την αποτελεσματική χρήση των γνώσεών τους και δεξιοτήτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή τους ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας.
Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προσφέροντας στους φοιτητές την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να έλθουν σε επαφή με την πραγματική αγορά εργασίας. Συντελεί στην αποδοτική χρήση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που έχουν αποκτήσει οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, διευκολύνοντας την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και προάγοντας τη δημιουργία διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρηματικών φορέων. Η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω της Πρακτικής Άσκησης μπορεί να βοηθήσει στον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό του φοιτητή, παρέχοντας του ευκαιρίες να καθορίσει τους επαγγελματικούς του στόχους και να εξερευνήσει εναλλακτικές επαγγελματικές προοπτικές.

Γενικές Ικανότητες

3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η πρακτική άσκηση στο ΣΤ’ Εξάμηνο είναι προαιρετική (Υ.Ε.), και οι φοιτητές που θα την επιλέξουν και θα επιλεγούν να την κάνουν θα λαμβάνουν 12 ECTS και θα απαλλάσσονται από δύο μαθήματα κατεύθυνσης (ένα του Ζ’ Εξαμήνου και ένα του Η’ Εξαμήνου).

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Π.Α. έχει οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε φοιτητής/τρια του Τμήματος του 6ου εξαμήνου σπουδών του και δεν έχει συμμετάσχει στην Π.Α. ξανά στο παρελθόν, διατηρεί τη φοιτητική ιδιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης και να μην απασχολείται ήδη σε φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Διάρκεια και Υποχρεώσεις
Η Πρακτική Άσκηση έχει ελάχιστη διάρκεια τρεις (3) μήνες και πραγματοποιείται κατά το εαρινό εξάμηνο. Σε περίπτωση που είναι μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, τότε η διάρκεια της Π.Α. είναι αυστηρά 3 μήνες. Ο/Η φοιτητής/τρια δικαιούται άδεια 1 ημέρα ανά μήνα, από τον φορέα που πραγματοποιεί πρακτική άσκηση, η οποία δε μεταφέρεται σε άλλο μήνα. Αν, λόγω κωλύματος, υπάρχει ανάγκη απουσίας περισσότερων ημερών, θα πρέπει αυτές να αναπληρωθούν κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία και τον/την επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/τρια. Ο/Η φοιτητής/τρια θα έχει πλήρες ωράριο, τις εργάσιμες ημέρες (πενθήμερη εργασία) και σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασίας, με στόχο την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης. Επίσης, θα πρέπει να είναι επιμελής στην εργασία του/της, να είναι πειθαρχημένος/η και να κατανοεί τη σχέση ανάμεσα στις διάφορες βαθμίδες εργαζομένων στο εργασιακό περιβάλλον. Ακόμη υποχρεούται να παρευρίσκεται στο χώρο απασχόλησης που θα του υποδείξει ο Φορέας, να συμμορφώνεται με το ωράριο λειτουργίας, τους κανονισμούς ασφάλειας και εργασίας και κάθε άλλη ρύθμιση ή κανονισμό που ισχύει για το προσωπικό του φορέα. Η ημερήσια απασχόληση είναι κατ’ ελάχιστο έξι (6) ώρες και δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ώρες ημερησίως, η Π.Α. δεν επιτρέπει υπερωρίες, ενώ το αντικείμενο απασχόλησης δε θα πρέπει να διαφέρει από το δηλωμένο και συμφωνημένο με τον Φορέα. Οι ελάχιστες ώρες απασχόλησης είναι 120 ώρες/μήνα. Ο φορέας αναλαμβάνει επίσης να παρέχει στον ασκούμενο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άσκηση των καθηκόντων που θα του ανατεθούν. Ο/Η φοιτητής/τρια δικαιούται να απουσιάσει μόνο μετά από έγκαιρη ενημέρωση του φορέα και του/της επιβλέποντα/ουσας καθηγητή/τριας. Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα Π.Α. γίνονται στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους, κατόπιν σχετικής πρόσκλησηςπου ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Τμήματος, όπου καθορίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ο/Η Επιστημονικά Υπεύθυνος/η, και η επιτροπή Π.Α. του Τμήματος αξιολογούν τις αιτήσεις με βάση έναν αλγόριθμο που έχει εγκριθεί από την Συνέλευση του Τμήματος και κάνουν τη σχετική εισήγηση στη Συνέλευση του Τμήματος, η οποία και είναι υπεύθυνη για την επιλογή.

4. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Δραστηριότητα Φόρτος Εργασίας Εξαμήνου
Σύνολο Μαθήματος (25 ώρες φόρτου εργασίας ανά πιστωτική μονάδα) 0
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

5. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

- Προτεινόμενη Βιβλιογραφία
- Συναφή επιστημονικά περιοδικά:

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο