1. Γενικά

ΣΧΟΛΗ

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

ΤΜΗΜΑ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Προπτυχιακό

ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

BA831

ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

8

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΩΡΕΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Διαλέξεις 0
Εργαστήριο / Εργ. Ασκήσεις 0
Ασκήσεις (Πράξης κ.λ.π.) 0

ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ

0
ΤΥΠΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ & ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
IΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (URL)

https://

2. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Η προαιρετική πτυχιακή εργασία (Π.Ε.) είναι ένα επιστημονικό έργο εκπονεί ο φοιτητής με σκοπό να οργανώσει και να εφαρμόσει τις γνώσεις που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Η πτυχιακή εργασία αποτελεί, επίσης, το πρώτο σημαντικό τεχνικό και επιστημονικό έγγραφο που ο φοιτητής πρέπει να συντάξει, ακολουθώντας μια σαφή επιστημονική μεθοδολογία. Ταυτόχρονα, αποτελεί για τους φοιτητές μια πρώτη εμπειρία στον τομέα της επιστημονικής έρευνας πριν από την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την απόκτηση του πτυχίου.

Γενικές Ικανότητες

3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η προαιρετική πτυχιακή εργασία (Π.Α.) αποτελεί προαιρετικό μέρος του προγράμματος σπουδών και καταγράφεται στο παράρτημα του πτυχίου με 6 ECTS και θα απαλλάσσονται από ένα μάθημα κατεύθυνσης του Η’ Εξαμήνου. Συμβάλλει στην αξιολόγηση του συνολικού βαθμού του πτυχίου και των μαθημάτων που απαιτούνται για την απόκτησή του.
Η ενημέρωση σχετικά με τα θέματα πτυχιακών εργασιών στους φοιτητές διαμορφώνεται από τη Γραμματεία, η οποία αναρτά τα θέματα μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες. Η επιλογή του θέματος γίνεται σε συνεργασία με το αντίστοιχο μέλος Δ.Ε.Π.. Σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας φοιτητές επιλέξουν το ίδιο θέμα, ο επιβλέπων επιλέγει τον φοιτητή με τις καλύτερες επιδόσεις στο σχετικό γνωστικό αντικείμενο.
Ο τίτλος της Π.Α. διατυπώνεται μετά την εκπόνησή της, σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα. Κατόπιν, ορίζονται οι τριμελείς εξεταστικές επιτροπές, που απαρτίζονται από τον επιβλέποντα και δύο άλλα μέλη Δ.Ε.Π. με συγγενή εξειδίκευση. Επιτρέπεται η ορισμός συν-επιβλέποντα μέλους Δ.Ε.Π. σε φοιτητή μετά από αίτησή του, που όμως πρέπει να είναι μέλος της εξεταστικής επιτροπής.
Κατόπιν προφορικής παρουσίασης, η εξεταστική επιτροπή συμπληρώνει μια σελίδα με στοιχεία σχετικά με την παρουσίαση, εξέταση και βαθμολόγηση. Αυτή η σελίδα αποστέλλεται στο Τμήμα και αποτελεί επίσης την πρώτη σελίδα της Π.Α.. Σημειώνεται ότι ο φοιτητής υποχρεούται να δηλώσει εγγράφως στον επιβλέποντα εάν δέχεται την αναγραφή της βαθμολογίας στην πρώτη σελίδα της Δ.Ε.
Η Π.Α. εκπονείται υπό την ευθύνη του φοιτητή, με τη συνεχή παρακολούθηση του επιβλέποντος. Ο χρόνος εκπόνησης με το νέο Επιβλέποντα Καθηγητή ξεκινά από την ημερομηνία έγκρισης του αιτήματος στη Συνέλευση του Τμήματος και διαρκεί τουλάχιστον 13 εβδομάδες. Η συνολική διάρκεια εκπόνησης εκτιμάται σε πέντε (5) μήνες συνεχούς και αποκλειστικής αφοσίωσης.
Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν κατανόηση και εμβάθυνση του θέματος, δυσκολία του θέματος, επίτευξη των προδιαγραμμένων στόχων, πρωτοτυπία, δυνατότητα βιβλιογραφικής έρευνας, ανάπτυξη πρωτοβουλιών, εργατικότητα, και παρουσίαση της Π.Α.. Οι συντελεστές βαρύτητας κρίνονται ανάλογα με τη φύση του θέματος κατά την κρίση της εξεταστικής επιτροπής. Τα μέλη της επιτροπής καταθέτουν επίσης αξιολόγηση της απόκρισης του φοιτητή στα κριτήρια.

4. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ και ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Δραστηριότητα Φόρτος Εργασίας Εξαμήνου
Σύνολο Μαθήματος (25 ώρες φόρτου εργασίας ανά πιστωτική μονάδα) 0
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

5. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

- Προτεινόμενη Βιβλιογραφία
- Συναφή επιστημονικά περιοδικά:

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο