Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με στόχο την επαφή και τη γνωριμία των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος με τις τοπικές κοινωνίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα δράσεων Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Ενδιαφέροντος.

Στις δράσεις αυτές, ο κόσμος που σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το περιβάλλον στο οποίο φιλοξενείται, να δημιουργήσει νέες γνωριμίες με τους ανθρώπους, τους φορείς και τις συλλογικότητες της κάθε περιοχής και να απολαύσει τα ευεργετήματα της επαφής με τη Φύση.

Με βάση τις παραπάνω κατευθυντήριες γραμμές και μετά την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα στις 16 Οκτωβρίου 2022, σχεδιάζουμε να κάνουμε τη συνέχεια με μια ήπια πεζοπορική και ορειβατική διαδρομή πλησίον της πόλης της Καστοριάς την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022 σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, τον Σύλλογο Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ.)και με την υποστήριξη του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Τ.Α.Κ.) Καστοριάς.

Η διαδρομή θα είναι μέτριας δυσκολίας και συνολικής διάρκειας περίπου 3 με 4 ωρών μαζί με τις στάσεις. Θα ξεκινήσουμε από το Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, θα κάνουμε μια στάση για ενημέρωση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής και θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μέχρι την κορυφή της Ψαλίδας από όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα της πόλης της Καστοριάς πίνοντας ένα τσάι. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε κάνοντας άλλη μια στάση στο Πανεπιστήμιο όπου στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης θα γευτούμε φασολάδα και άλλα εδέσματα που θα προσφέρει η Φοιτητική Λέσχη του Πανεπιστημίου.

https://career.uowm.gr/perivallontiki-drasi-stin-kastoria-grafio-diasindesis-p-d-m

Όλες οι Ανακοινώσεις >>

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Μετάβαση στο περιεχόμενο